Avda de Puerto 10, 43006 Valencia 96 353 345 info@cinesaragon.es

TASTACINEMA

 

Sessions didàctiques de cinema amb curtmetratges valencians / en valencià per a totes les etapes educatives

  • Lloc: Aragó Cinema (Av. del Port 1, València)
  • Horari: Sessions matinals del curs 2017-2018
  • Preu: 4 euros per estudiant
  • Organitza: Aragó Cinema i Some Like It Short Col·labora: La Filmoteca - Institut Valencià de Cultura
  • Contacte: tastacinema@gmail.com (Álvaro Yebra - 699 038 899)

Què és Tastacinema

És un projecte didàctic audiovisual adreçat a la comunitat educativa valenciana per a aprendre del cinema i amb el cinema. Fa servir una curada selecció de curtmetratges valencians i internacionals, en versió original o traduïts al valencià.

Com funciona

La programació de Tastacinema inclou diverses sessions de curts que es faran al llarg del curs a les sales d’Aragó Cinema de València. Seran dinamitzades per una persona especialista, i es complementen amb un dossier que permet als mestres treballar els continguts de la sessió. Hi ha sessions per a tots els nivells educatius, Primària, Secundària, Batxillerat i Cicles Formatius. Així, els mestres poden triar les més adequades per a l’edat, i decidir els dies de les sessions per al seu centre.

Per què un projecte com Tastacinema

Pensem que l’educació audiovisual és clau en la nostra societat per a ser ciutadans crítics. I volem aprendre a mirar i a gaudir del cinema compartint les pel·lícules a la sala, que és el millor espai possible per a fer-ho. Per a assolir aquest objectiu didàctic, els curtmetratges són un format idoni. La seua duració permet elaborar programes amb temes i estils diversos, i també aprofitar millor el temps quan es treballen a l’aula.

Curts i cinema valencià i en valencià

La producció de curts és molt nombrosa i de gran qualitat, però en són pocs els que arriben a les nostres pantalles, i quasi mai ho fan en valencià. Per això, busquen un objectiu doble: promoure la normalització lingüística oferint les pel·lícules adaptades al valencià i, al mateix temps, fer valer la producció de cinema valencià. En Tastacinema hem seleccionant alguns del millors curtmetratges valencians dels darrers anys, que han aconseguit premis arreu del món. Històries de ficció o animació, que parlen de mons exòtics o de la nostra realitat més propera.

El nom de Tastacinema

Tastar significa, segons el diccionari, diferents coses: 1) Prendre una xicoteta quantitat d’una cosa per a apreciar-ne el gust, 2) Menjar per primera vegada d’una cosa o 3) Experimentar l’efecte d’una cosa. I aquesta és la nostra idea: assaborir les xicotetes peces de cinema que són els curtmetratges, gaudir-les traient-ne el suc. Compartir amb els més joves l’experiència del cinema en comú i en pantalla gran, com si fóra la primera vegada. I si ho és, no imaginem millor benvinguda.